Scheiden


Of u nu samenwoont of gehuwd bent, het scheidingsproces is een emotionele rollercoaster met financiŽle consequenties. Heeft u het besluit genomen uit elkaar te gaan, dan zal er een hoop informatie moeten worden ingewonnen om te weten wat te besluiten.

Een gestructureerde aanpak scheelt frustratie, veel geld en ellende. En een juridisch steekspel kost beide partijen handen vol met geld. Alleen de advocaten worden er wijzer van en die zijn (vaak) op financieel gebied niet goed thuis.

Weten waar u aan toe bent, niet alleen emotioneel, maar vooral ook financieel is een grote opluchting voor partijen: 80% van de scheidingsproblemen gaat over geld.

Van belang zijn een aantal uitgangspunten:
- gaat u alleen of samen scheiden
- bent u gehuwd of heeft u een samenlevingscontract en op welke voorwaarden
- heeft u kinderen
- bent u in loondienst of heeft u een eigen onderneming
- heeft u een eigen woning
- heeft u recht op/een plicht tot alimentatiebetaling
- wat wordt de hoogte van de kinder-/partneralimentatie
- is de wet pensioenverevening op u van toepassing
- kunt u (onder begeleiding) samen het traject doorlopen
- heeft u schulden

Een juiste begeleiding is geboden! Heel veel vragen hebben immers een diepe financiŽle impact. Voor het oplossen van deze en nog veel meer vragen, werken wij samen met specialisten die zowel de emotionele als zakelijke kant van het proces nauwlettend in balans weten te houden.

SPUYBROEK ADVIES rondt het proces af met bemiddeling in bijvoorbeeld een ontslag uit hoofdelijkheid (=hypotheek op 1 naam zetten), het regelen van de uitkoop van een van beiden of een alimentatieverzekering.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.