HypothekenSPUYBROEK ADVIES is een vakbekwaam Hypotheekadviseur, die u van een integraal financieel advies voorziet. En dus niet met zomaar een hypotheek opscheept.

A C T U E E LMEER TIJD VOOR OMZETTEN AFLOSVRIJE HYPOTHEEK


Minister Blok (Wonen) geeft huizenbezitters tot 1 april de tijd om hun bestaande aflossingsvrije hypotheek om te zetten. Dit schrijft de minister vandaag in een brief aan de Eerste Kamer.

In de derde nota van wijziging van de Wet herziening fiscale behandeling eigen woning is al een overgangstermijn tot 1 april 2013 opgenomen voor belastingplichtigen die op 31 december 2012 een eigenwoningschuld hebben en daarnaast beschikken over een niet aan de eigen woning gekoppelde kapitaalverzekering. Deze huizenbezitters kunnen hun kapitaalverzekering tot 1 april 2013 omzetten in een KEW. Omdat in dit geval al een ruimere termijn bestaat, steunt het kabinet de motie van ChristenUnie-senator Roel Kuiper om ook voor de omzetting van een bestaande aflossingsvrije hypotheek in een (bank)spaarhypotheek de overgangstermijn te verruimen tot 1 april 2013. "Ook deze groep, waarvan de omvang onbekend is, krijgt hierdoor nog tot 1 april 2013 de mogelijkheid om een in box 1 vrijgestelde KEW tot stand te brengen waarvan contractueel wordt bepaald dat het kapitaal wordt aangewend voor de aflossing van een (op 31 december 2012) bestaande eigenwoningschuld", schrijft Blok.

Niet alleen de ChristenUnie, maar ook CDA, SP, D66, 50Plus, VVD en PVV drongen hierop aan nadat Vereniging Eigen Huis constateerde dat banken niet alle mensen konden helpen die nog dit jaar hun hypotheek willen veranderen.
bron: VVP Online, 10-12-2012 Tags:aflossingsvrije hypotheek / kew

Rentes vergelijken is leuk, maar wat kost een hypotheek je nu echt onder de streep?
Vergelijk de netto Maandlasten

Wilt u toch ook ook de actuele rentes vergelijken?
Vergelijk de actuele Spaarhypotheekrentes

Hoe wilt u onze werkzaamheden belonen?
Ook Spuybroek werkt aan transparantie. Dat wil zeggen: u mag weten wat Spuybroek verdient aan uw hypotheek, zowel bij het afsluiten als tijdens de looptijd.
Klik hier voor onze mogelijkheden en tarieven


U heeft uw droomhuis gezien of U wilt uw lasten verlagen

en dus wilt u weten wat uw maximale hypotheek kan zijn? In het menu (links) kunt u alles vinden.
Vergeet vooral onze speciale tarieven voor totaalklanten niet !

Vergeet ook niet dat hypotheken maatwerk zijn, alle berekeningen zijn dan ook slechts een indicatie. Aan de uitkomsten kunnen geen rechten worden ontleend.

Bijkomende, maar zeker niet onbelangrijke zaken zijn:
  • de overlijdensrisicodekking, op 1 of 2 levens en hoe hoog
  • dekking tegen arbeidsongeschiktheid, idem
  • dekking tegen werkloosheid, idem
  • dekking tegen slecht onderhoud, uniek op de markt (klik hier voor meer info)Welke spaarhypotheek is het beste?

Bij de mensen die op dit moment een hypotheek afsluiten, is de spaarhypotheek erg populair. Dat is niet vreemd: de spaarhypotheek staat voor veiligheid en zekerheid – en dat is waar velen in deze tijd naar op zoek zijn. De spaarhypotheek is dan ook een favoriet onderwerp van onderzoek. De winnaars van die onderzoeken pronken hier graag mee – denk maar aan de reclames van de Hypotheker.
Die Hypotheker-reclames gaan volgens mij over de onderzoeken van de Consumentenbond, die de SpaarBeter hypotheek al tijden als beste beoordeelt. Dat komt vooral door de rente, want op voorwaarden doet de SpaarBeter hypotheek niet mee in de top. Dan staan de (bank)spaarhypotheek van WestlandUtrecht en de spaarhypotheek van Hypotrust opeens bovenaan.

Nu heeft MoneyView ook weer eens een onderzoek naar spaarhypotheken gedaan. Op prijs (maandlast, dus bepaald door hypotheekrente, spaarvergoeding en overlijdensrisicopremie) doet daar inderdaad weer die SpaarBeter hypotheek van De Hypotheker het erg goed, maar ook de spaarhypotheken van DeltaLloyd, Hypodomus, de Hypotheekshop, Nationale Nederlanden en de Rabobank krijgen van MoneyView 5 sterren op prijs.

Dat ligt ook daar anders, als het om voorwaarden gaat. Want de beste hypotheek moet je niet alleen op de prijs selecteren. De enige die in beide lijstjes voorkomt is de OpbouwHypotheek van de Rabobank. Ook komt er een hypotheek van De Hypotheker terug, maar dan een ander product dan bij de prijs. Verder zien we bij de voorwaarden opeens ABN AMRO, ING, Obvion,. Acadium Bastion, Florius en AEGON naar voren komen.

De beste keuze is natuurlijk – zoals altijd – afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Misschien zijn de goedkoopste spaarhypotheken voor u prima, omdat de voorwaarden daarvan goed genoeg zijn. Maar misschien snijdt u zichzelf wel enorm in de vingers als u nu voor goedkoop in plaats van goede voorwaarden kiest.(Hypotheken.blog.nl)