Wat kan ik lenen?


Door middel van onderstaande berekening kunt u nagaan wat uw maximale lening met NHG is. Bij aankoop van een woning bestaan voor NHG twee maxima: de verkrijgingskosten mogen niet hoger zijn dan Ä 350.000 ťn u kunt niet meer lenen dan Ä 350.000. Bij verkrijging van bestaande bouw houdt NHG standaard rekening met 12% bijkomende kosten, waardoor de koopsom of de taxatiewaarde niet meer mag bedragen dan Ä 312.500,=. Bij verkrijging van nieuwbouw rekent NHG standaard met 8% bijkomende kosten en bedraagt de maximale koop-/aanneemsom dus Ä 324.074,07

Sinds 1 juli 2004 wordt rekening gehouden met de eigenwoningreserve. In het veld 'het bedrag dat u wilt lenen' vult u het totale bedrag van de gevraagde lening in. In het veld 'waarvan gedeelte in Box3' vult u het bedrag in waarvoor u geen renteaftrek kunt krijgen. Voor meer informatie over de beperking van renteaftrek kunt u terecht bij uw hypotheekadviseur.

Als u met uw muis een invulveld aanwijst, verschijnt een korte toelichting.

Let op: de sneltoets is een sterk vereenvoudigde financiŽle toets voor de Nationale Hypotheek Garantie. Het verschaft een indicatie omtrent de financiŽle haalbaarheid. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.