Onze overstapserviceWij zeggen namens u uw huidige verzekeringen op
Als u ons aanmeldformulier invult en aan ons opstuurt, gaan wij achter de opzegging van uw huidige (inboedel-/WA-)verzekering aan. Door de nieuwe gedragscode van het Verbond van Verzekeraars en het wetsvoorstel kunt u vrijwel direct overstappen.
Meldt u dus meteen aan !!


Overige verzekeringen
Omdat wij graag uw aanspreekpunt voor al uw verzekeringen willen zijn, vragen wij u bijgaand overstapformulier in te vullen; dus bijvoorbeeld uw verzekeringen voor:
- Aansprakelijkheid (WA), Rechtsbijstand,
- Auto, Motor, Scooter, Fiets, Camper, Caravan,
- Uitvaart, Overlijdensrisico,
- Reis en Annulering.

Overstapformulier invullenOverstappen veel gemakkelijker vanaf 1 januari 2010


Niet meer stilzwijgend verlengen
Het Verbond van Verzekeraars heeft de gedragscode voor 'geÔnformeerd verlengen' ingevoerd. Dat betekent dat bij elke schadeverzekering nog het stilzwijgend verlengen komt te vervallen.
Vanaf 1 januari 2010 dient u bij elke particuliere verzekering die wordt verlengd tijdig en expliciet geÔnformeerd te worden over de automatische voortzetting van het contract voor 12 maanden.

Dagelijks opzeggen mogelijk
Daarnaast kunt u -na de eerste 12 maanden- de polis per dag opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van een maand. Hierdoor kunt u op elk gewenst moment de verzekering oversluiten.

Meerjaarscontracten
Hoewel de contractsduur van 12 maanden het uitgangspunt is, blijft het binnen de regeling mogelijk om bij aanvang van de verzekering te kiezen voor een contractsduur van meer dan 12 maanden. Deze keuze dient door de verzekeringnemer uitdrukkelijk te worden bevestigd door middel van een extra handtekening bij het aangaan van de verzekering.
Bron: Voogd & Voogd, 01/09/2009 en Reaal, 16/11/2009

Ook voor alle lidmaatschappen en abonnementen


Daarnaast is er een wetsvoorstel ingediend om alle soorten contracten onder een
dergelijke regeling onder te brengen. Na het eerste jaar mogen uw lidmaatschappen,
abonnementen en overige contracten dan op elk moment worden opgezegd, met ťťn
maand opzegtermijn.
Bron: BN De Stem, 01/09/2009